'Tot nu toe gaat alles volgens het boekje'

Cabaretier Jeroen van Merwijk heeft kanker

Cabaretier Jeroen van Merwijk (64) heeft kanker. Via Instagram maakt hij bekend dat artsen tumoren in zijn darmen hebben gevonden met uitzaaiingen.

Van Merwijk deelt het nieuws op zijn bekende, onderkoelde wijze.

Diagnose

De cabaretier kreeg recent na een optreden door dat er iets mis was in zijn buik. Tegen zijn aard in belde hij de dokter die hem doorverwees naar het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis waar hij na een reeks 'onvergetelijke onderzoeken' de diagnose darmkanker met uitzaaiingen te horen kreeg. 

Chemokuur

Inmiddels is Van Merwijk begonnen aan een levensverlengende chemokuur: "Op dit moment lig ik in mijn bed te wachten op de dingen die gaan gebeuren.
Ik heb de eerste tintelingen in de vingertoppen en die rond mijn mond en achter mijn ogen inmiddels achter de rug en ben in afwachting van de misselijkheid. Tot nu toe gaat alles volgens het boekje, wou ik maar zeggen." 

Veelzijdig talent

Naast komiek is Van Merwijk bekend geworden als kunstschilder, componist en tekstschrijver. Hij schreef liedjes voor onder anderen Karin Bloemen, werkte mee aan Spijkers met koppen en toerde onlangs nog met de oudejaarsconference Was volgend jaar maar vast voorbij

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Lieve mensen, Zoals jullie weten kent het leven vele facetten en dus ook zijn hoogte - en dieptepunten Zo stond ik na mijn laatste en voor mijn doen succesvolle optreden, haast niemand weggelopen, in de Kleine Komedie in de foyer, toen ik plotseling iets in mijn buik voelde dat me niet bekend voorkwam. Ik belde tegen mij aard in de dokter. Weer twee weken later kreeg ik na een aantal onvergetelijke onderzoeken in het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis, het bericht dat ik leed aan darmkanker met uitzaaiingen. Afgelopen vrijdag ben ik begonnen met een levensverlengende chemokuur, die ervoor moet zorgen dat ik nog een poosje onder de mensen ben. Op dit moment lig ik in mijn bed te wachten op de dingen die gaan gebeuren. Ik heb de eerste tintelingen in de vingertoppen en die rond mijn mond en achter mijn ogen inmiddels achter de rug en ben in afwachting van de misselijkheid. Tot nu toe gaat alles volgens het boekje, wou ik maar zeggen. Wat mij betreft kunnen jullie nog een tijdje genieten van het veelzijdige genie en morele kompas dat zich nu al bijna 65 jaar Jeroen van Merwijk mag noemen. Ik vond wel, dat jullie dit even moesten weten. Heel veel liefs en tot hopelijk gauw

Een bericht gedeeld door Jeroen van Merwijk (@vanmerwijkschildert) op

Meer over:

Reageren