Er komt zelfs een boek aan

Viggo Waas voelt zich weer goed na herseninfarct

19 april 2022 11:59 | sterren | Door Janine van Rooden

© ANP Kippa/Robin van Lonkhuijsen

Cabaretier Viggo Waas (59) werd een jaar geleden getroffen door een herseninfarct, maar voelt zich nu gelukkig weer goed. Hij is zelfs bezig om een boek te schrijven over de heftige gebeurtenis.

Aan De Telegraaf vertelt Viggo dat hij bewust nog niet eerder over zijn herseninfarct heeft gesproken in de media. "Ik heb de boel het afgelopen jaar bewust stil gehouden, omdat ik er pas echt dieper over ga praten als ik er zelf klaar voor ben." Dat de cabaretier er nu klaar voor is blijkt wel uit het feit dat hij bezig is met een boek over zijn ervaring. "Ik hoop dat anderen daar iets aan kunnen hebben."

Gezondheid

Viggo is naar eigen zeggen nog niet helemaal de oude, hij zit op 'ongeveer 95 procent' van hoe hij zich voor zijn herseninfarct voelde. "Die laatste paar procenten zijn een beetje moeilijk te vangen en verbeteren. Zo vind ik zelf dat ik nog een beetje een probleem heb met praten, maar ik kan daar gelukkig goed mee omgaan." Volgens Viggo heeft het hem geholpen om gezond te eten en veel te sporten. Binnenkort mag hij zestig kaarsjes uitblazen. "Ondertussen blijf je wel gewoon ouder worden. Je moet gewoon accepteren dat je er steeds weer een jaartje bij krijgt en moet proberen gezond te blijven."

Meer over