Candy Dulfer eert Prince door te blijven touren

22 april 2016 15:52 | sterren | Door Televizier

Candy Dulfer heeft via Instagram voor het eerst gereageerd op het overlijden van Prince. De saxofoniste speelde in de jaren 80 en 90 geregeld met de zanger. 

Haar naam werd gisteravond tijdens de diverse eerbetonen aan Prince geregeld genoemd. De zanger was zo dol op Candy's saxofoonspel dat hij ooit de legendarische uitspraak "if I want sax, I call Candy" deed.

"Soundtrack van mijn leven"

Maar Dulfer zelf liet zich niet horen. Op haar Instagrampagina verbrak ze de stilte met een foto van Prince en een uitgebreide post in het Engels: "Beste iedereen, gisteren was een bizarre dag. Net als iedereen was ik nog niet klaar om afscheid van deze man te nemen. Zijn muziek was de soundtrack van mijn leven en zijn uitnodiging aan mij om in zijn leven te komen heeft me voor een groot gedeelte op het pad gebracht waar ik nu nog steeds opzit. Hij geloofde al in mij voor dat ik in mijzelf geloofde en daar zal ik hem altijd dankbaar voor zijn!"

Show must go on

In dezelfde post laat Candy ook weten dat het een bewuste keus was dat ze in geen enkel radio- of tv-programma opdook. Ze is momenteel op tournee en is niet van plan dat te onderbreken, ook niet voor eventuele tributes: "Het voelt gewoon niet goed. Ik wil hem eren door my 'ass off' te spelen. Zo heeft hij mij dat geleerd en dat is wat ik denk dat hij had gewild...". 

Meer over