Carice van Houten heeft gastrol in The Simpsons

De ster van Carice van Houten is rijzende in de Verenigde Staten. Na een rol in Game of Thrones is de actrice binnenkort te horen in The Simpsons. 

Sowieso een hele eer, de grootste sterren ter wereld staan in de rij hun stemgeluid te vereeuwigen in de langlopende tekenfilm. Maar, Carice is wel de allereerste Nederlander die een gastrol voor haar rekening mag nemen. 

"Ai Caramba!"

Zowel Carice als producent FOX laten nog weinig los over de rol die Van Houten gaat spelen. "Het personage dat zij inspreekt is een vijftienjarig meisje", liet haar persvoorlichter weten. In 2013 liet The Simpsons-producent producent Matt Selman al weten Carice graag in de serie te zien als het achternichtje van Barts beste vriend Millhouse van Houten. Van Houten was als Simpsons-fan enorm vereerd. "Altijd als ik in Hollywood was en mensen vroegen me: 'wat is je doel, wat is je ultieme droom?', zei ik als eerste: "een stemmetje in de Simpsons!" Cooler dan dit wordt 't niet. Ai caramba!"

Carice in de eregalerij

De aflevering van The Simpsons met Carice is op zondag 3 mei te zien in de Verenigde Staten en daarmee treedt ze in de vocale voetsporen van sterren als Michael Jackson, Elizabeth Taylor en George Harrison. Waarschijnlijk ontstaat er na de aflevering geen niet relletje zoals de laatste keer dat Van Houten in het openbaar verscheen.

Reageren