Caroline Tensen zet zich in voor KWF-campagne

8 februari 2016 13:58 | sterren | Door Televizier

Presentatrice Caroline Tensen zet zich de komende weken namens de NPO in voor een campagne van KWF Kankerbestrijding. 

Maandag gaf de organisatie het startsein voor de ‘marathonweken’. Het idee achter de campagne is dat Nederlanders zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. De marathon eindigt met een grote liveshow op 20 april op NPO 1. Hierin ontvangt Caroline mensen die hun eigen marathon afsluiten tijdens het gala.

Een eigen marathon

De presentatrice roept mensen op zelf een ‘eigen marathon’ te bedenken waarmee ze geld kunnen inzamelen. “Dat kan van alles zijn. Je mag gaan hardlopen, maar ook cupcakes bakken en verkopen, breien of dansmarathons houden.” Alle beetjes helpen volgens Caroline: “Het is een lang traject, maar we hebben een einddoel in zicht. Alles is mogelijk, alles is welkom. We doen het met z’n allen, net als het bestrijden van kanker.”

Actie ondernemen

“Per uur krijgen twaalf mensen in Nederland te horen dat ze kanker hebben. Dat zijn ruim honderdduizend mensen per jaar. Vrijwel iedereen kent wel iemand die met kanker te maken krijgt”, aldus Caroline. “Steeds vaker merken we dat mensen in actie willen komen, iets willen doen voor hun dierbare. Daarom hebben we deze actie opgezet.”

De inschrijving voor de marathonweken gaat maandag van start, via de site van KWF Kankerbestrijding.

Meer over