'Had geen keus'

Caroline van Eeden deed aangifte tegen de familie Meiland

4 oktober 2023 20:55 | sterren | Door Jef Willemsen

© SBS/Tom van Hattum
Van een hereniging tussen Caroline van Eeden (62) en de Meilandjes lijkt officieel geen sprake meer. De voormalige huisvriendin van de familie deed begin dit jaar aangifte tegen Martien, Erica en Maxime.

Van Eeden vertelt in haar pasverschenen boek waarom ze besloten heeft naar de politie te stappen.

Beschuldigingen

De reeks beschuldigingen liegt er niet om. Caroline verwijt Erica, Maxime en Martien 'smaad, belediging en laster'. De familie zou haar de afgelopen vier jaar systematisch in de media voor schut hebben gezet en daarmee haar leven tot 'een onbeschrijflijke hel' hebben gemaakt.'

Korreltje zout

Ze hield al die tijd haar mond omdat ze zich 'niet wilde verlagen tot hun niveau': "Ik maakte mezelf wijs dat de buitenwereld hun verhalen met een korreltje zout zou nemen, omdat er altijd een andere kant van het verhaal zit. Maar dat gebeurde niet en dat was mijn eigen schuld."

Rode lijn

Uiteindelijk zat Caroline ruim 4,5 uur op het politiebureau en bestaat de aangifte uit meer dan zes pagina's. In de aanloop naar de aangifte was ze 'doodsbang', maar na afloop was ze vooral opgelucht en doodop: "Ik zag ertegen op, maar ik had geen keus. Ik was op. Leeggezogen. De rek was er totaal uit. Als ik nu niet voor mezelf ging staan, was het voorbij."

Handgemeen

Caroline was in het eerste seizoen van Chateau Meiland te zien, maar vertrok uiteindelijk vroegtijdig. Volgens de makers had ze een burn-out, later bleek dat ze ruzie had gekregen met de familie en dat het zelfs tot een handgemeen was gekomen tussen haar en Maxime.

Het is niet bekend wat de politie met de aangifte gedaan heeft.

Meer over