Interview

Carrie ten Napel sluit Droomhuis Gezocht-seizoen af op Curaçao: 'Dat was nog best spannend'

20 november 2023 10:00 | sterren | Door Tijgerbloed Teksten

© MAX

In Droomhuis Gezocht zoeken Juan en Christine een huis op Curaçao. Carrie ten Napel en Dionne Stax helpen hen. Ten Napel: ‘Het is leuk om iets anders te laten zien dan toeristische highlights.’

Wat kunnen we van deze aflevering verwachten?

Carrie: “Juan komt van oorsprong uit Venezuela, zijn familie woont daar in de regio. Juan en Christine zoeken daarom een huis op Curaçao om dichter bij hen te kunnen zijn. Hij mist de Caribische levenswijze, sfeer en temperatuur, het thuisgevoel. Het grappige is dat ze nog nooit op Curaçao waren geweest, dus dat was nog best spannend. Vooral hij voelde zich gelukkig heel snel thuis, we hebben zelfs nog even een dansje gemaakt in de oudste bar van het eiland.”

Dionne gaat met hen op pad, jij verkent het eiland?

“Klopt. We kijken in Droomhuis Gezocht altijd waar de belangstelling van het stel ligt en spelen daarop in met activiteiten. Het is leuk om eens wat anders te laten zien dan de bekende toeristische plekken. Christine en Juan hebben een christelijke achtergrond. Ik wandelde met Shirley, een Nederlandse die op Curaçao woont, door de wijk Scharloo in Willemstad, een plek waar toeristen meestal niet komen. Zij wil een andere kant van de stad laten zien. Met het geld dat ze met de wandelingen verdient, helpt ze mensen die het moeilijk hebben. Juan en Christine vinden dat mooi, ze willen graag vrijwilligerswerk doen op het eiland.”

Je was ook bij dierenarts Odette.

“Ja, Odette helpt naast honden en katten veel exotische dieren en geeft cursussen en voorlichting op scholen over de Curaçaose fauna. Ze vangt zieke dieren op, maakt ze beter en laat ze daarna weer vrij. Ik mocht mee een schildpad uitzetten, dat heeft kroonprinses Amalia ook eens met haar gedaan dus dat gaf me best een koninklijk gevoel. We zaten in die auto met een flamingo, een papegaai en een zeeschildpad, dat leverde een geniale foto op.”

De slotaflevering van Droomhuis Gezocht is op maandag 20 november 2023 vanaf 20:30 uur te zien bij MAX op NPO1.

Meer over