'Vertrouwen in lichaam kwijt'

Carrie ten Napel open over medische malaise

5 februari 2023 08:44 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Carrie ten Napel kampt al twee jaar met wegrakingen. De Omroep MAX-presentatrice kan uit het niets van haar stokje gaan.

In gesprek met het AD-weekendmagazine Mezza is de 42-jarige Carrie open over haar medische verleden. In 2021 kreeg ze uit het niets last van wegrakingen. 

Klap

Ten Napel was in oktober van dat jaar druk met de voorbereidingen voor opnames van Droomhuis gezocht. Vlak voordat ze op reis zou gaan voor de opnames ging het mis: "Ik had de dag ervoor extra gedraaid, was die ochtend druk in de weer met de kinderen. Ik voelde me draaierig, dacht dat ik moest overgeven. Daarna weet ik niets meer. Ik werd wakker terwijl de ambulance onderweg was. Ik heb een harde klap gemaakt."

Zware hersenschudding

Medici ontdekten pas later dat Carrie bij haar eerste episode een zware hersenschudding heeft opgelopen. Die diagnose weerhield haar er niet van om al een maand na het incident weer Op1 te presenteren: "Een fysiotherapeut zei me vier keer per dag vijftien minuten te gaan liggen, alleen zo konden mijn hersenen herstellen. Dat heb ik lange tijd braaf gedaan, maar ik voelde me een oud wijf."

Bloeddruk

Ondanks haar revalidatietraject keerden de wegzakkingen terug. In de zomer van 2022 ging het wederom mis op Corsica: "De kinderen waren erbij toen ik out ging, twee keer achter elkaar. Per ambulance werd ik afgevoerd, weer ging ik door de molen. Ik was het vertrouwen in mijn lichaam volledig kwijt." Uiteindelijk werd vastgesteld dat Ten Napel een bijzonder lage bloeddruk heeft, een van de belangrijkste veroorzakers van een wegraking. 

Carrie geeft aan dat ze inmiddels meer grip heeft op de aandoening en kan handelen als ze een aanval voelt aankomen. Op tijd rust nemen helpt. 

Meer over