Carry Tefsen heeft nog altijd plankenkoorts

2 februari 2017 13:08 | sterren | Door Televizier

© Twitter NPO Radio 1

Carry Tefsen (78) zit al meer dan een halve eeuw in het vak, toch ziet ze nog altijd als een berg op tegen premières: "Het is heel mal."

In het AD vertelt Carry dat ze momenteel met de zenuwen in de keel toeleeft naar de eerste voorstelling van haar nieuwe stuk Gouwe Ouwe waarin ze samen met Trudy Labij en Ingeborg Elzevier drie bejaarde medewerksters van een fast food restaurant speelt.

Eerste woord

Zelf begrijpt Carry ook niet goed waar die nervositeit vandaan komt: "Je weet wat je aandoet, wat je meeneemt, maar wat je dan gaat zeggen... géén idee. Het is heel mal, we hebben het alle drie. Het eerste woordje is mijn houvast. En als ik dan de eerste lach hoor in de zaal, denk ik: yes, het werkt." 

Stoppen

Carry, ook te zien in de MAX-serie Gouden jaren, kan zich een tijd voorstellen dat ze niet meer werkt: "Er zijn nog zo veel leuke, ándere dingen. Bij de kleintjes zijn, maar ook andere voorstellingen bezoeken. Ingeborg heeft gezegd dat ze altijd wil doorgaan, maar ik kan me voorstellen dat ik niet meer werk. Nu wil ik het écht aankijken.Toch blijft het eervol dat mensen me ieder jaar weer vragen voor rollen. Er zijn niet zo veel ouderen meer hè, die aan het werk zijn. Jules Croiset, Kitty Courbois. Ik denk elk jaar dat ik stop."

Meer over