'Behoorlijke knaller gemaakt'

Cas Jansen is weer terug op de set van GTST na fietsongeluk

16 mei 2022 16:54 | sterren | Door Janine van Rooden

© Feriet Tunc

Goed nieuws voor Cas Jansen: na een wekenlang herstel kan hij zijn werk bij Goede Tijden, Slechte Tijden weer hervatten.

De afgelopen tijd was het even afzien voor de acteur nadat hij gewond raakte bij een fietsongeluk. "Ik heb een behoorlijke knaller gemaakt." Hij droeg geen helm op zijn snelle e-bike, met alle gevolgen van dien. "Een gebroken kaak, tanden en van alles en nog wat."

Ziekenhuis

Cas vertelt aan RTL Boulevard hoe het ongeluk precies is gebeurd. "Ik reed in Amsterdam op het fietspad en zag glas liggen in mijn ooghoek, dus ik wilde uitwijken en toen klapte mijn stuur. Ik flikkerde zo twee meter verderop - pats - op het asfalt." Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. "Dan zit je in een keer in die film, wat ik natuurlijk wel eens een keer gespeeld heb en nu lag ik er zelf."

Operatie

Door een operatie aan zijn kaak kon Cas in de weken daarna onmogelijk werken. "Mijn kaak hadden ze helemaal vastgezet dus ja, ik kon die maandag niet meteen op de set staan. De eerste zes weken niet. En we wisten niet hoe snel het herstel ging dus dan is het heel snel duidelijk: er moet een vervanger komen." En dat werd Wouter Zweers, die momenteel in GTST te zien is als het personage Julian Verduyn.

Steun

Alle steun deed de acteur in ieder geval erg goed. "Ik heb ontzettend veel lieve berichten gehad. Dat is heel leuk!"

Meer over