Cesar Milllan niet vervolgd voor dierenmishandeling

Cesar Millan is officieel geen dierenbeul meer. Na onderzoek besloten Amerikaanse autoriteiten hem vrij te spreken van dierenmishandeling na een bijtincident.

De ophef ontstond toen de hondenkenner in zijn show Cesar 911 het agressieve hondje Simon aan een varken vastbond waarna het dier uitviel. 

Varkentje

Cesar deed dat natuurlijk niet zomaar. Simon had al twee keer de varkens van zijn baasje aangevallen. Millan besloot de kleine driftkikker te socialiseren met de krulstaarten waardoor hij ze niet als prooi meer zag maar als gelijkwaardigen. Dit probeerde Cesar te bewerkstelligen door Simon uit te laten met een varken. De hond werd met riem en al aan de andere viervoeter gebonden waarna de twee over het erf struinden. Daarbij greep Simon op een gegeven moment het dier in 't oor. Dierenliefhebbers spraken er schande van.

"Niets aan de hand"

In een verklaring laat de hondenfluisteraar weten blij te zijn met de uitspraak, maar dat hij nooit aan de uitkomst had getwijfeld omdat hij zeker wist dat zijn trainingsmethodes effectief zijn. Daar komt bij dat het varkentje in kwestie geen blijvende (emotionele) schade aan het bijtincident overgehouden heeft. Zowel Simon als het slachtoffer maken het goed.

Reageren