Chantal Janzen geobsedeerd door huishouden

Chantal Janzen heeft het drukker dan ooit, toch vindt ze thuis geen rust zolang het huishouden niet gedaan is. Desnoods gaat ze met naaldhakken en al aan de slag.

Chantal (37) doet haar openhartige onthulling in een gespek met het AD.

Schoonmaakwoede

Of ze nu thuiskomt van een gala, tv-opnames of een reis, het eerste wat Chantal doet is poetsen. Ze neemt vaak niet eens de tijd zich eerst om te kleden of zelfs haar jas uit te doen: "Omdat ik het idee heb dat als ik me uitkleed, ik niets meer hoef te doen. Maar wellicht is dat ook een illusie. Eigenlijk heb ik nooit echt rust. Ik kan gewoon niet stoppen met het huishouden doen.''

Wasmand

Een ander voorbeeld van Chantals bijna obsessieve drang alles aan kant te hebben is de wasmand: "Ik kan er ook niet tegen dat er nog spullen in de wasmand liggen. Hij mag niet vol zijn. Er mogen van mij niet eens twee dingen in liggen.'' Volgens haar man Marco Geerartz doet ze daarom elke avond de was. Zelf heeft Chantal best last van haar dwangneigingen: "Het is eigenlijk super irritant. Maar volgens mij heb ik wel genoeg geheimen gedeeld. Straks denken mensen nog dat ik een idioot ben."

Reageren