'Kind afgepakt'

Chantal Janzen in tranen door John de Mol

7 september 2019 09:16 | sterren | Door Jef Willemsen

© William Rutten

Chantal Janzen was ten einde raad toen John de Mol vorig jaar besloot alle Talpa-titels weg te halen bij RTL, inclusief Chantal blijft slapen.

Janzen deed deze persoonlijke ontboezeming vrijdagavond in Beau.

"Huwelijk voorbij"

Seizoenenlang maakte Chantal met veel succes Chantal blijft slapen, maar omdat het programma een Talpa-productie is mag het van SBS-baas John de Mol niet langer bij concurrent RTL 4 waar Chantal nog onder contract staat. Toen dit besluit begin vorig jaar bekend werd, was Chantal pas bevallen van haar zoontje Bobby. Daardoor kwam het nieuws naar eigen zeggen extra hard binnen, of zoals ze het bij Beau omschreef: het verlies van haar programma voelde alsof er een huwelijk voorbij was en iemand haar kindje had afgepakt.

Formatwijziging

Chantal wilde toch door met haar logeerprogramma en besloot daarom het format te wijzigen. Om die reden zijn de surpriseparties bedacht in haar nieuwe show Chantals pyjama party. In Chantal blijft slapen werd ze altijd naar haar logeeradres gereden door een chauffeur, maar in het nieuwe programma is daar volgens Chantal geen budget meer voor. Daarom vraagt ze nu aan voorbijgangers wat ze van haar slaapgasten vindt. Een geluk bij een ongeluk: de spontane reacties van passanten bleken hilarisch.

De eerste aflevering van Chantals pyjama party was goed voor bijna één miljoen kijkers.

Meer over