Charlie Sheen is HIV-positief

17 november 2015 14:49 | sterren | Door Televizier

Acteur Charlie Sheen (50) heeft een opzienbarend interview gegeven op de Amerikaanse televisie. Sheen vertelde dat hij HIV-positief is en dat hij daarmee werd gechanteerd. 

Sheen wist al 4 jaar van zijn ziekte maar durfde het niet te vertellen aan de buitenwereld. Dat bracht hem in de problemen toen een prostituee de HIV-medicijnen in zijn badkamer zag, er een foto van maakte en hem vervolgens chanteerde. De acteur betaalde de dame in kwestie zelfs zoveel geld dat hij nu in de financiele problemen zit. En dat voor een acteur die jarenlang de best betaalde acteur in Hollywood was.

5000 vrouwen

Charlie Sheen, vooral bekend van de serie Two and a Half Men, zegt in het interview bij de Today Show dat hij niet weet hoe hij het HIV-virus opliep, maar zijn eerdere bekentenis dat hij het bed deelde met meer dan 5000 vrouwen, is een indicatie in welke richting we het moeten zoeken. De ontdekking kwam nadat Charlie Sheen vier jaar geleden naar de dokter ging met hoofdpijn. Hij dacht zelf aan een hersentumor, maar het bleek HIV. 

Besmet

De afgelopen dagen gingen geruchten dat Sheen talloze onwetende vrouwen zou hebben besmet met het HIV-virus, maar dat ontkent de acteur met klem: „Ik heb het van tevoren aan mijn sekspartners verteld.” Voor de duidelijkheid: HIV wordt tegenwoordig eenvoudig gedresseerd. Vier pillen per dag zijn voldoende om de ziekte in toom te houden. Om de boel een handje te helpen is Sheen gestopt met de grote hoeveelheden drugs die hij tot zich nam. Hij drinkt nog wel acohol.

Volgens de acteur zal deze bekentenis zijn werk niet schaden, er zou een talkshow en een paar films op stapel staan. 

Meer over