Charly Luske wil musicalimago van zich afschudden

1 september 2013 12:00 | sterren | Door Televizier

Vrijdag werd Charly Luske tweede bij De Slimste Mens. Een knappe prestatie waarmee hij vriend en vijand verbaasde. Televizier.nl sprak met hem over zijn toekomstplannen.

Charly Luske was een echte musicalster voordat hij aan The Voice meedeed. Zo was hij te zien in shows als We Will Rock You en The Wiz. Met zijn deelname aan de talentenjacht wilde hij het musicalimago van zich afschudden en zijn zangcarrière nieuw leven inblazen. Dat is hem gelukt: “Na The Voice had ik al geen musicalimago meer”, vertelt de zanger.

The Jersey Boys

Charly wees dan ook elke musicalrol af die hij kreeg aangeboden: “Ik heb na The Voice bijna letterlijk alle rollen aangeboden gekregen die er waren, voor bijvoorbeeld Ghost en The Jersey Boys. Maar dat vergt te veel tijd. Dan is dat het enige wat ik kan doen en dat wil ik niet.”

Robin Thicke-achtig

Charly is momenteel namelijk keihard bezig met zijn nieuwe album. Helaas gaat dat veel langer duren dan gedacht. Dat komt doordat hij het lastig vindt om zijn eigen stijl te vinden.

“Ik wil nu kleur bekennen. Ik hang steeds tussen soul en poppy en dan is het weer dance en country en vervolgens maak ik een Robin Thicke-achtig nummer. Dan denk ik: wat ben ik nu aan het doen?!”

Geen masker

Eén ding weet Luske in ieder geval zeker: hij wil geen masker meer opzetten en de vrolijke zanger spelen voor de camera. “Ik wil niet poseren. Daar houd ik niet van, ik kan het ook niet en ik vind het niet leuk”, vertelt de zanger.

Hij vervolgt: “Ik wil duidelijk maken dat er heel veel aspecten zitten aan iemands persoonlijkheid. Ik ben niet altijd vrolijk. Ik ben ook serieus en op een foto mag je dat best zien.”

De Slimste Mens

Deze twee kanten vangt Charly deze zomer perfect door zijn deelname aan De Slimste Mens en De Zomer Voorbij. In eerstgenoemde zien we zijn serieuze kant, die “met meer bezig is dan alleen muziek.”

In De Zomer Voorbij laat hij zien dat hij ook erg van onderbroekenlol houdt. “Het is niet waarom ik heb meegedaan, maar het is wel grappig om die twee kanten te laten zien” zegt Luske. 

Op 4 september start het nieuwe seizoen van De Zomer Voorbij op Nederland 3.

Meer over