Chazia Mourali: "Godzijdank bestond er geen Twitter tijdens De Zwakste Schakel"

26 juli 2016 17:13 | sterren | Door Televizier

© RVDA

Chazia Mourali is blij dat er nog niet kon worden getwitterd toen ze op tv was als presentatrice van De zwakste schakel. In het 'echte leven' waren de reacties op haar bitchy imago al erg genoeg.

"Ik schrok van de invloed die De zwakste schakel had op mijn privéleven", blikt Chazia terug in VIVA. "Ik was al een jaar of tien presentatrice, onder andere bij AT5, en dacht wel gewend te zijn aan de aandacht die dat met zich meebracht. De impact van een programma waar bijna twee miljoen mensen naar kijken bleek echter een stuk heftiger te zijn."

Object

Opeens hadden alle mensen op straat een mening over haar, vertelt Chazia. "Iedereen had zijn oordeel klaar. Ik weet nog goed dat ik een keer onderweg naar Zuid-Frankrijk stopte bij een benzinestation en er een hele familie mij stond op te wachten. ‘Ik zei het toch: ze is het wél!’ riep een van hen. Het leek alsof ze dachten dat ik doof was, of een object."

Roddelpers

De redactie van De zwakste schakel beschermde Chazia een beetje. "Als brieven te erg waren, werden ze bij me weggehouden. Maar de roddelpers wist me wel te vinden. Of dan stond Theo van Gogh ineens met draaiende camera’s voor mijn deur. Daar was ik niet zo goed in. Godzijdank was er in die tijd nog geen Twitter."

Geen stiletto's

In het echte leven krijgt Chazia nog steeds vaak te horen dat ze 'meevalt', ook al is De zwakste schakel al twaalf jaar van de buis. "Op het moment dat ik geen zwartleren pak met stiletto’s aanheb en geen rode lippenstift draag, mag ik toch weer mezelf zijn? Gelukkig snappen veel mensen wel dat het programma werd gemaakt met een dikke knipoog."

Meer over