Cheryl Cole wint rechtszaak van Amerikaanse X Factor

Zangeres Cheryl Cole heeft een rechtszaak gewonnen van de Amerikaanse zangshow X Factor. Ze eiste maar liefst 2,3 miljoen dollar nadat ze was ontslagen als jurylid bij de talentenjacht.

Cheryl Cole werd in 2011 aangenomen als jurylid bij X Factor. Haar avontuur was echter van korte duur want na twee opnamedagen werd ze al de laan uitgestuurd.

De producenten waren namelijk bang dat de Amerikaanse kijkers het Britse accent van Cheryl onverstaanbaar zouden vinden. Cheryl werd afgeserveerd en vervangen door de Amerikaanse zangeres Nicole Scherzinger.

Contract

De zangeres had echter een contract voor twee seizoenen ondertekend met productiemaatschappij Blue Orbit. Daarbij was sprake van een zogenaamde 'pay or play' overeenkomst waarbij de ster altijd betaald wordt, ook als deze wordt ontslagen. Cheryl zou echter alleen zijn betaald voor het eerste seizoen van X Factor en dus wachtte Blue Orbit een flinke rechtszaak.

Vergoedingen

De zangeres eiste ook andere vergoedingen. Cole heeft blijkbaar een dure smaak: 100.000 dollar voor kleding en een vergoeding van de stylist voor 25.000 dollar. Daarbij nog 15.000 dollar bovenop voor het huren van een appartement of hotel in Los Angeles en 2500 dollar per maand voor de dagelijkse kosten.

Hoogte van het bedrag

Cheryl Cole werd in het gelijk gesteld. Er was zelfs nog meer nieuws: de zangeres kreeg ook de rente en de kosten van de rechtszaak vergoed. Het gerucht gaat dat er een schikking is getroffen van ongeveer 1,4 miljoen pond.

Haar woordvoerder wilde weinig kwijt over de hoogte van het bedrag dat is overeengekomen. 'Cheryls geschil met Orbit is op een minnelijke manier opgelost,' klonk het.

Reageren