Chris Rock tekent miljoenendeal met Netflix

14 oktober 2016 16:37 | sterren | Door Televizier

© Screenshot Remezcla

Komiek Chris Rock (51) heeft alle reden tot lachen: hij tekende een contract met Netflix die hem in ruil voor twee comedy specials maar liefst 35 miljoen euro oplevert.

Chris had de aanbiedingen voor het uitkiezen: diverse grote zenders, waaronder HBO en streaming diensten Amazon Prime en Hulu zaten achter hem aan. Rock koos uiteindelijk voor Netflix vanwege hun wereldwijde netwerk.

Oscars

Toch is het alweer een tijdje geleden dat Chris stand up gedaan heeft. Zijn laatste special was in 2008, sindsdien heeft hij zich meer ontwikkeld als regisseur, schrijver en presentator. Begin dit jaar was hij het gezicht van de Oscars waar hij te maken kreeg met ophef over het feit dat voor het tweede jaar op rij uitsluitend blanke acteurs genomineerd waren

Murray Christmas

Helemaal nieuw op Netflix is Chris niet, hij had eind vorig jaar een rolletje in A very Murray Christmas, de kerstspecial die acteur Bill Murray voor de videodienst maakte. Wanneer de eerste comedy special van Chris te zien is, is nog niet bekend. Wel zei Rock in een verklaring enom veel zin te hebben om weer te gaan schrijven en optreden.

Meer over