Cilly Dartell denkt niet terug te keren op Nederlandse televisie

12 januari 2018 14:09 | sterren | Door Televizier

© Olivier Thijssen/BNN

Cilly Dartell verscheen jarenlang vrijwel dagelijks op televisie met programma’s als Hart van Nederland, Shownieuws en Studio MAX live. Inmiddels is ze nergens meer te bekennen. Dat heeft volgens de presentatrice te maken met haar leeftijd.

Cilly Dartell werd in oktober vorig jaar 60 jaar oud. Ze vierde het feestje in de Amerikaanse staat Florida, waar ze inmiddels woont. Toch was het niet alleen feest, ze heeft het idee dat ze door haar leeftijd niet meer aan de bak komt in Nederland. “In Amerika horen ook oudere vrouwen van 65 bij de grote nieuwsanchors, maar in Nederland lig je er helaas toch vrij vroeg uit”, vertelt ze aan Party.

Flinke afstand

Ook is het volgens Cilly niet handig dat ze in de Verenigde Staten woont. “Het zou kunnen dat dat voor redacties of programmamakers een drempel is. Maar ik vind het wel jammer dat ik niet meer werk.”

Privésituatie

Gelukkig vindt Cilly tv-werk tegenwoordig niet meer het belangrijkste in haar leven. Van een zwart gat is dan ook geen enkele sprake. “Aan de andere kant: ik heb sinds mijn zeventiende onafgebroken gewerkt en de vrijheid die ik nu heb, vind ik ook heel erg prettig. Ik heb een ontzettend fijne relatie, ik probeer iedere dag een uur te lopen en voel me fit. We zijn enorm aan het genieten in Amerika. Ik ben een intens gelukkige vrouw.”

Meer over