Clairy Polak stopt bij de AVRO

Clairy Polak stopt met haar werkzaamheden bij de AVRO. De twee partijen konden het namelijk niet eens worden met de duur van een nieuw contract.

Clairy Polak presenteerde voor de AVRO het programma De Klassieken op Radio 4. De AVRO laat weten dat zij graag door zouden gaan met Polak, maar dat beide partijen het niet eens konden worden over de duur van een nieuw contract.

Willemijn Maas, algemeen directeur van de AVRO, laat weten: ''We nemen afscheid van een bevlogen radiomaker met een grote staat van dienst en een enorme liefde voor klassieke muziek'."

Twijfels over Polak

Begin oktober liet de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) in De Telegraaf al weten twijfels te hebben over de 57-jarige presentatrice: "Een deel van de luisteraars van het door Clairy gepresenteerde ochtendprogramma De Klassieken laat het afweten. We hebben in overleg met de AVRO, besloten om haar contract met een half jaar in plaats van een heel jaar te verlengen. Dan valt de evaluatie van De Klassieken samen met de nieuwe indeling van Radio 4, een logisch moment.”

Daar leek de AVRO het niet mee eens te zijn: “Ze is bij ons in dienst, niet bij de NPO. De luistercijfers van Radio 4 zijn niet goed, maar om nou alleen Clairy daar verantwoordelijk voor te houden… Wij en ook het publiek zijn zeer tevreden met haar.”

Helaas zijn de NPO, AVRO en Clairy Polak er dus niet uitgekomen.

Buitenhof

Polak presenteerde lange tijd verschillende programma's voor de NPO, zoals NOVA en Buitenhof. Met laatstgenoemde stopte ze in 2012 om zich te richten op De Klassieken. Het is nog onbekend wie de nieuwe presentatrice van het radioprogramma wordt.

Reageren