Claudia de Breij blies eigen talkshow op laatste moment af

Claudia de Breij heeft onlangs zelf de stekker getrokken uit een eigen talkshow a la Ellen DeGeneres. De cabaretière zag het toch niet zitten.

In een interview met de Telegraaf vertelt De Breij over haar besluit.

Teveel tijd

Feitelijk was alles klaar voor haar eigen, werkdagelijkse praatprogramma in de geest van de show die komiek Ellen DeGeneres al meer dan tien jaar met succes maakt in de Verenigde Staten. Er waren zelfs al pilots opgenomen, maar toen sloeg de twijfel toe bij Claudia die zich realiseerde dat ze het niet op kon brengen ál haar tijd in de tv-show te steken.

Neem een geit

De Breij wilde meer vrijheid om bijvoorbeeld ook muziek te kunnen maken of boeken te schrijven. Dat laatste heeft ze onlangs gedaan, haar nieuwste werk heet "Neem Een Geit" waarin ze mensen adviseert een geit aan te schaffen, al was het maar om hem daarna met een heerlijk gevoel weer weg te kunnen doen. "Op dezefde manier waarop het soms ook lekker is een afspraak af te zeggen, zodat je wat extra vrije tijd hebt. Die show bleek mijn geit te zijn."

"Ideale talkshowhost"

De onthulling is extra opvallend omdat Claudia enkele weken geleden tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala nog werd uitgeroepen tot meest ideale talkshowhost. Toen zei Claudia dat ze vereerd was, maar die ambitie niet meer had. In het verleden presenteerde ze al grote programma's als Claudia op Vrijdag (2009) Claudia's Showboot (2006) en VARA Laat (2003). Ook was ze in de begindagen van DWDD vaste presentator op maandag.

Reageren