Coaches Angela Groothuizen en Jeroen van der Boom over The Voice of Holland

John de Mol, RTL en de coaches zijn erg blij met hoe The Voice of Holland ontvangen is. Nederland vindt de talentenjacht, waar de jury met de rug naar de kandidaat gekeerd zit, vernieuwend en interessant.

Op Twitter ging het los tijdens The Voice of Holland, en sindsdien is het niet meer opgehouden. De hashtag van het programma (#TVOH) Was binnen enkele minuten wereldwijd een van de meest gebruikte hashtags op Twitter.

Televizier sprak met coaches Angela Groothuizen en Jeroen van der Boom over de talenten, het samenwerken met elkaar en hoe ze op die stoel als coach terecht zijn gekomen. 

Angela Groothuizen

We vroegen aan Angela wat nou het grote verschil is tussen X Factor (waar zij ook jurylid en coach is) en The Voice:
"X Factor is veel moeilijker. De kandidaten moeten in een minuut laten zien wat ze kunnen. Als dat niet goed gaat, is hun kans weg. In The voice ben je geselecteerd, ga je met de band repeteren en als je auditie doet, zitten wij met de rug naar je toe. We kunnen je niet beoordelen op je schoenen of je gezicht, alleen op je stem."

Hoe ben je op die stoel terecht gekomen?
"Ik had al over het programma gehoord. Er waren wat mensen in mijn omgeving benaderd, die mij weer om advies hadden gevraagd. Zij waren allemaal te druk en toen Erland (Galjaard, programma-directeur van RTL 4) me belde, wist ik al van de hoed en de rand. Natuurlijk doe ik mee!’, riep ik. Ik ben niet meer de jongste, maar ik weet wel hoe dit type programma werkt, en denk dat ze dat fijn vonden."

Jeroen van der Boom

Ook van Jeroen waren we benieuwd hoe hij tot coach is benoemd en waarom hij het gedaan heeft:
"John de Mol had een idee en dat wilde hij me graag vertellen op kantoor. Ik had me voorgenomen om dit jaar eigenlijk alleen maar bezig te zijn met mijn eigen dingen, zoals mijn album. Maar het was uiteindelijk te combineren want er zijn maar 8 liveshows, en bij elke liveshow zijn maar 2 coaches aanwezig. Dus uiteindelijk ben ik maar 3 a 4 vrijdagen kwijt."

"Ik vond het programma een onwijs leuk idee en ik kwam Roel toen tegen en heb het met hem besproken of het hem leuk leek om te doen. Zo staken we elkaar een beetje aan met 'Als jij het doet, doe ik het ook', we zijn echt een vriendenclubje bij elkaar. We zijn een nieuw en fris team, en dat kun je goed zien."

Reageren