Cocktail Trio-componist Ad van der Gein (92) overleden

Pianist Ad van der Gein is op 92-jarige leeftijd overleden in het ziekenhuis in Amstelveen. Van der Gein was sinds de jaren 50 landelijk bekend als de voorman van het Cocktail Trio.

Ad van der Gein (helemaal links op de foto) was het laatste, nog levende lid van het Cocktail Trio.

De Cocktail Trio tijd

Drie decennia lang was het Cocktail Trio een vaste waarde op de Nederlandse podia en televisie, met vrolijke hits als Kangoeroe EilandHet Vlooiencircus en Wie Heeft De Sleutel Van De Jukebox Gezien. Daarnaast maakten ze ook een aantal carnavalsplaten waaronder Lief Zijn Voor Elkaar. Van der Gein componeerde de muziek zelf, speelde piano en zong ook mee. In 1979 werd keelkanker bij Ad werd geconstateerd, hij overwon de ziekte maar verloor zijn zangstem.

Ad van der Gein in Krasse Knarren

Recentelijk maakte Nederland opnieuw kennis met Van der Gein door zijn deelname aan het Omroep MAX-programma Krasse Knarren. Met zijn 92 jaar was Ad de oudste deelnemer ooit, maar dat viel aan zijn inzet en levenshouding amper te merken. Hij was vastberaden zo lang mogelijk vitaal te blijven. Zo liep hij het liefst zonder rollator en trapte hij er samen met Hans van der Togt op de tandem lustig op los. 

De laatste aflevering van de Krasse Knarren reeks met Ad werd één dag voor zijn overlijden uitgezonden.

Reageren