Muziek, politiek en ondernemen

Meer namen bekend van nieuw seizoen College Tour

12 april 2022 15:25 | sterren | Door Judith Regeling

© EPA/Gerald Matzka / POOL
Twan Huys krijgt het nog druk. Naast Tim Hofman, Ireen Wüst en Christine Lagarde krijgt hij de komende weken namelijk nog drie mensen te gast in zijn befaamde College Tour.

Zojuist onthulde KRO-NCRV wie dat precies zijn: Jamala, Pieter Omtzigt en Lex Hoefsloot.

Lees ook: Tim Hofman te gast in nieuw seizoen College Tour 

Jamala

Jamala is voor de meeste Songfestival-liefhebbers geen onbekende. Deze Oekrainse zangeres won namelijk in 2016  het Eurovisie Songfestival met het nummer 1944. Momenteel toert ze door Europa om aandacht te vragen voor de oorlog in haar land. Tijdens haar aflevering zullen er dan ook diverse Oekraïners in het publiek zitten die haar het hemd van het lijf mogen vragen.

Pieter Omtzigt

Daarnaast gaat presentator Twan Huys ook de politieke kant op. Met inmiddels onafhankelijk kamerlid Pieter Omtzigt zal hij het namelijk hebben over de recente en meest turbulente jaren uit zijn carrière. Dit kamerlid was betrokken bij de toeslagenaffaire, verliet het CDA nadat de notie 'functie elders' was uitgelekt en ook kampte hij met een burn-out.

Lex Hoefsloot

Tot slot schuift ook Lex Hoefsloot aan. Bij deze naam gaat er mogelijk niet bij iedereen een belletje rinkelen, maar dat duurt niet lang meer. Deze 28-jarige ondernemer is CEO en mede-oprichter van Lightyear. Als kind was hij al vastberaden iets tegen klimaatverandering te doen. 

College Tour gaat op zondag 24 april om 20:20 uur te zien op KRO-NCRV. Aan Tim Hofman de eer om af te trappen.

Meer over