'Laat maar'

Comeback André Hazes valt verkeerd bij kijkers RTL Boulevard

22 augustus 2022 20:41 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
RTL Boulevard pakte groot uit met het nieuws dat André Hazes een teken van leven gaf via Instagram. Opvallend genoeg viel dit verkeerd bij kijkers: via social media was het nodige ongenoegen te lezen.

Even voor 17.00 uur deelde André Hazes geheel onverwacht op Instagram het nieuws dat hij weer op de weg terug is. Hij is bezig een donkere periode af te sluiten waarin hij worstelde met verslavingen. Nu komt hij met een docu én de belofte weer te gaan optreden, onder meer bij Holland zingt Hazes.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Andre Hazes (@andrehazes)

Boulevard pakt uit

Met zijn Instagrampost doorbrak Hazes de mediastilte die hij vorig jaar afkondigde om aan zijn herstel te werken van wat toen nog een 'emotionele burn-out' werd genoemd. De timing kon bijna niet gunstiger: ruim op tijd voor een item in entertainmentprogramma's als RTL Boulevard en Shownieuws maar de makers hebben te weinig tijd om heel diep op de situatie in te gaan. RTL Boulevard pakte dan ook flink uit en gooide de uitzending om.

Bespaartips

Dit leidde tot lichte verbazing bij Renée Lamboo. De besparingsexpert van PorteRenee was eerder die dag vrij last minute benaderd om in de uitzending tips te geven om zuiniger te leven. Ze had al een oppas geregeld toen ze hoorde dat het nieuws rond André voorrang had en haar zendtijd naar de volkszanger ging. Op Instagram liet ze van zich horen, maar ze was niet de enige die zijn of haar mening met de wereld deelde.

Renée Lamboo
Renée Lamboo

Boze kijkers

Boulevard heeft veel trouwe kijkers die graag via Twitter ventileren over het nieuws. Doorgaans zijn er voor alle onderwerpen voor- en tegenstanders te vinden, maar zodra het op de comeback van André Hazes aankomt is er alleen kritiek te bespeuren. Ook het feit dat Boulevard (indirect) reclame maakt voor de projecten van de zanger valt niet in goede aarde. 

En zelfs de haters kregen er van langs...

Meer over