Connie Palmen onnavolgbaar bij Pauw

20 mei 2016 14:01 | sterren | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Connie Palmen zat gisteravond bij Jeroen Pauw aan tafel omdat ze groot nieuws zou hebben. Wat veel kijkers vooral opviel was dat Connie mogelijk een glaasje teveel op had.

De gevierde auteur was een week eerder ook al te gast toen ze de Libris Literatuurprijs won. Nu was er opnieuw een primeur te melden. Helaas voor Connie en de kijker kwam haar onderwerp pas aan het eind van de uitzending aan bod. Ze had dus ruim de tijd te genieten van haar goed gevulde glas wijn.

Boekenweekessay

Na 23.30 uur kwam het hoge woord er uit. Connie mag in 2017 het Boekenweekessay schrijven en ze had ook al een thema: de verboden vrucht. Aan haar warrige, trage manier van spreken konden veel Twitteraars afleiden dat die verboden vrucht in dit geval de druif had moeten zijn.

Drankje

Nadat de 60-jarige schrijfster van bestsellers als I.M. en De Wetten haar thema had onthuld verviel ze in een amper te volgen monoloog over, onder meer, de aantrekkingskracht van Marilyn Monroe, haar truitjes, boekjes en kleertjes, begeerte en de rol van auteur Arthur Miller. De blik op de gezichten van haar medegasten sprak boekdelen.

Meer over