'Dat wil ik ook niet'

Contract van Olcay Gulsen bij Talpa niet verlengd

2 mei 2022 16:32 | sterren | Door Janine van Rooden

© ANP

Drie jaar geleden maakte Olcay Gulsen de overstap van RTL naar Talpa. Ze zou hier toen - naar eigen zeggen - aan de slag gaan met 'leukere programma's'. Nu blijkt dat hier een einde aan komt: haar contract wordt namelijk niet verlengd.

Olcay vertelt in een interview met VARAgids dat ze er niet rouwig om is. "Mijn contract loopt eind dit jaar af en wordt niet verlengd. Dat wil ik ook niet. Ik heb er niet zoveel gedaan. Ik ben niet het succesnummer van Talpa."

Net5

De presentatrice had eigenlijk wel iets meer verwacht van haar tijd bij Talpa. "De bedoeling was dat ik meer programma's voor Net5 zou gaan maken. Maar daar kijkt niemand naar, dus dat is helaas niet gelukt." Volgens Olcay past Talpa toch niet zo goed bij haar als vooraf gedacht. "Mijn profiel past in de basis niet bij Talpa. Ik kan geen vier titels noemen die ergens over gaan. Ik hoef ook niet per se tien programma's op tv te maken, die urgentie voel ik niet."

Publieke omroep

Olcay hoeft gelukkig niet stil te zitten, want binnenkort start haar nieuwe programma Fatale Liefde. Hierin gaat ze in gesprek met slachtoffers van partnergeweld. Dit programma maakte ze voor KRO-NCRV, terwijl ze nog bij Talpa onder contract stond. "Dat is een bewuste keuze. Omdat ik bij mijn overstap van RTL naar Talpa heb uitonderhandeld dat ik nog steeds programma's voor de publieke omroep mag presenteren." De presentatrice wil niet alleen maar bezig zijn met entertainment. "Ik wil ook bezig zijn met verdiepende series of onderwerpen waarvan ik zelf iets kan leren." Dat heeft Olcay dus nu gedaan met Fatale Liefde.

Meer over