Cote de Pablo over NCIS

‘NCIS’ is een van de populairste buitenlandse series op tv. Een miljoen mensen kijken naar de misdaadreeks met Cote de Pablo (Ziva). Televizier sprak haar in L.A.  

NCIS is een ietwat onopvallende misdaadserie. Toch zijn hele volksstammen verkikkerd op de  verwikkelingen rond Jethro Gibbs en zijn team. In de Verenigde Staten is NCIS zelfs de populairste serie van het land. Toch is het nog maar de vraag of NCIS nog een lang leven beschoren is. Hoofdrolspelers Mark Harmon en Cote de Pablo hebben nog niet bijgetekend voor een elfde seizoen. Tijdens het interview in Los Angeles doet Cote dan ook behoorlijk vaag over haar toekomst bij de serie. „Wie weet hoeveel jaar ik nog doorga. Dat is de vraag. De kijkcijfers zijn zo goed, dat het daar niet aan ligt, de acteurs zelf moeten beslissen. Ik speel nu zeven jaar met heel veel plezier Ziva in NCIS, en daar ben ik trots op, maar ik ben ook klaar voor nieuwe dingen. En daar wil ik het graag bij laten.”

Liefdesrelatie ‘Tiva’

Cote speelt ex-Mossad-agent Ziva David. Een keiharde moordenares in dienst van de Amerikaanse overheid. Maar we zien ook geregeld een andere kant van Ziva: ze kan het wel heel goed vinden met collega Anthony DiNozzo. Maar of er een echte liefdesrelatie gaat opbloeien, dat weet zelfs Cote niet. „De schrijvers  vertellen ons  helemaal niets. Pas als ik het script lees, vlak van tevoren, weet ik wat mijn personage te wachten staat. Maar persoonlijk kan ik niet wachten tot Ziva en DiNozzo echt iets met elkaar krijgen, ik vind de interactie tussen die twee geweldig.” 

Voldoening

Maar natuurlijk is liefde niet de hoofdzaak in NCIS. Misdaden oplossen, daar gaat het om. En Cote weet precies waarom we daar met z’n allen zo graag naar kijken. „Mensen houden van het idee dat er een misdaad gepleegd wordt die aan het einde van de aflevering keurig opgelost is. Daarnaar kijken geeft voldoening. En je slaapt heerlijk, wetende dat het gevaar weg is.”

Derde NCIS-serie?

NCIS en NCIS: Los Angeles zijn zo succesvol dat er een derde serie onder de NCIS-vlag aan zit te komen. Cote is niet onverdeeld enthousiast over dat idee. „Je kunt ons niet klonen. Onze serie staat helemaal op zichzelf. Ik vindt NCIS: LA een goeie serie, maar het is geen NCIS. Het enige wat we gemeen hebben is de titel.”  In de aflevering van vanavond vormt Gibbs een team met FBI-agent Fornell. Dat beide mannen dezelfde ex-vrouw delen maakt de zaken er niet eenvoudiger op. 

Reageren