Cote de Pablo verlaat NCIS

Het is einde oefening voor Cote de Pablo bij hitshow NCIS. Waarschijnlijk heeft de actrice zelf besloten om na het elfde seizoen niet meer terug te keren in de politieserie.

De Amerikaanse zender CBS heeft vandaag bevestigd dat Cote de Pablo niet meer tot de vaste cast van NCIS behoort. Haar contract wordt niet verlengd, maar ze zal nog regelmatig terugkeren gedurende het elfde seizoen om de verhaallijn van haar personage Ziva David af te ronden.

Ziva David

Ziva David werd in het derde seizoen van de serie geïntroduceerd. De Pablo speelt de rol nu al acht jaar, maar was aan het einde van seizoen 10 al onzeker over haar toekomst. In december 2012 liet de actrice dit al doorschemeren in een interview in Televizier:

"Wie weet hoeveel jaar ik nog doorga. Dat is de vraag. De kijkcijfers zijn zo goed, dat het daar niet aan ligt, de acteurs zelf moeten beslissen. Ik speel nu zeven jaar met heel veel plezier Ziva in NCIS, en daar ben ik trots op, maar ik ben ook klaar voor nieuwe dingen."

Verklaring CBS

Zowel uit deze quote als uit de verklaring van CBS is af te leiden dat de actrice de serie vrijwillig verlaat. De zender laat weten: "We respecteren Cote's beslissing, we bedanken haar voor haar belangrijke rol in het NCIS team en voor de acht voortreffelijke jaren waarin ze Ziva David speelde."

Cote de Pablo's verklaring

In haar eigen verklaring vertelt Cote: "Ik heb een geweldigde acht jaar gehad met NCIS en Ziva David. Ik heb groot respect voor Mark, Gary, Michael, David, Rocky, Pauley, Brian, Sean, het hele team en CBS. Ik kijk ernaar uit om Ziva's verhaal af te ronden."

Het is nog onduidelijk hoe Ziva uit het plot geschreven gaat worden. Het lijkt er in ieder geval op dat zij en haar geliefde in de serie, Anthony DiNozzo, geen happy end zullen krijgen. Momenteel is nog onbekend welke nieuwe projecten De Pablo zal aanpakken. 

Reageren