Curt Fortin koos bewust voor Expeditie Poolcirkel

Wie mag kiezen tussen Expeditie Robinson of Expeditie Poolcirkel zou al snel kiezen voor overleven op een zonnig eiland. Poolcirkel-finalist Curt Fortin koos juist bewust voor de kou.

Fortin deed deze opmerkelijke onthulling in een interview met Avrobode.

Curt Fortin sloeg Expeditie Robinsonaf

Voordat hij afreisde naar het ijzige noorden, kreeg Curt de optie mee te doen aan Expeditie Robinson. Daar besloot hij van af te zien. "Ik ben geboren op Aruba, mijn ouders kwamen op m'n vijfde naar Nederland maar we gaan nog ieder jaar rond de feestdagen terug. Ik associeer een tropisch eiland dan ook met heerlijk comfortabel op het strand liggen, zorgeloos genieten en vooral lekker eten. Daar komt bij Expeditie Robinson helemaal niets van. De zon schijnt, maar je hebt amper wat te eten en niemand om je heen is te vertrouwen. Leuk om naar te kijken, hoor... Maar meedoen? Mij niet gezien, haha."

Voldoende voedsel bij Expeditie Poolcirkel

Toch zei Fortin 'ja' toen hij werd gevraagd voor Poolcirkel. "Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en dit kwam toevallig ook goed uit met m'n agenda. Het was flink afzien en onvoorstelbaar koud, maar er was één groot voordeel: we kregen wél behoorlijk te eten. Dat moet ook wel, op een lege maag afdalen van gletsjers is niet bepaald verstandig."

Curt staat volgende week samen met autocoureur Tim Coronel, judoka Mark Huizinga en boksster Esther Schouten in de finale van Expeditie Poolcirkel. De halve finale, waarin judoka Mark Huizinga bijna naar huis werd gestemd zorgde voor de nodige ophef op Twitter

 

 

Reageren