Dan Karaty kan gewoon Nederlands praten

1 januari 2017 14:24 | sterren | Door Televizier

© RTL Nederland

Dan Karaty blijkt al enige tijd prima Nederlands te verstaan en te spreken. Toch blijft de Amerikaanse choreograaf op televisie Engels praten omdat hij zich schaamt voor z'n accent.

In gesprek met Privé onthult Dan dat hij onlangs een stoomcursus heeft gevolgd bij De Nonnen van Vught. Hierdoor verstaat en spreekt hij inmiddels behoorlijk Nederlands. Maar op tv blijft Dan toch echt in z'n moerstaal jureren.

Barrie Stevens

Dan mag de taal machtig zijn, hij heeft naar eigen zeggen ook een machtig Amerikaans accent. In het dagelijks leven is dat geen ramp, maar hij wil op de buis de vergelijking vermijden met Barrie Stevens, die wegens zijn moddervette accent als jurylid van de Soundmix show geregeld alles behalve serieus genomen werd. 

Accentloos

Overigens kan Dan wel leren om accentloos ABN te praten, maar dan moet hij opnieuw een week intern in Vught: "Maar daar heb ik geen tijd voor. Daar kom ik bij mijn vrouw Natasha ook niet mee weg. Dan moet ik zeggen dat ik er een week niet ben, terwijl ik niet werk. Dat gaat er bij haar niet in."

Lees ook: Gelukkig voor Dan is lichaamstaal universeel.

Meer over