Dan Karaty over So You Think You Can Dance

15 oktober 2010 12:25 | sterren | Door Televizier

Het spektakel is weer begonnen. De liveshows van So You Think You Can Dance. De dansers trainen zich suf om zich zondag van hun beste kant te laten zien. We spraken Dan Karaty meteen na de liveshow.

En wat vond je van de eerste liveshow?
De eerste show was geweldig. Ik keek uit naar de liveshows, we hebben zoveel audities gehad, en toen de bootcamps. Het is fijn om weer terug te zijn op het podium.

Voldeden de dansers aan de verwachtingen?
Sommigen wel, anderen weer niet. En ik geloof dat ik wel duidelijk was in het commentaar tijdens de show wie me teleurstelden en wie me verrasten. Sommigen waren gewoon niet goed genoeg vanavond.

Floris is je favoriet, waarom?
Hij heeft zoveel persoonlijkheid! Tijdens de eerste liveshow moest hij jazz doen, en ik dacht dat hij er niks van zou bakken want hij heeft geen techniek of ervaring met dit genre. Maar hij begint te dansen, en geeft een geweldige show weg. Hij is zeker niet de beste danser, maar iemand met zo’n persoonlijkheid en doorzettingsvermogen, word ik enthousiast van.

Wie is technisch gezien de beste danser momenteel?
Als we puur naar dans kijken, misschien Stefano. En technisch is Chico heel sterk.

Andere juryleden nemen coaches mee, gaan we ook collega’s van jou zien?
Dat zal lastig worden, ze wonen natuurlijk allemaal een stuk verder weg. Maar wie weet, het zou zomaar kunnen. Al gaat het productieteam daarover, wij daar niet zoveel over te zeggen.

Is er nog een stijl dat je mist in de show?
Volgens mij hebben we alles wel, niet?

Russische dans of Afrikaanse jazz?
Hmm. Ik ben geen groot fan van de Afrikaanse Jazz. Als hij heel goed gedanst wordt, is het tof. Maar hij kan ook vreselijk uitpakken.

We krijgen veel fanmail voor je, wat is het gekste wat een fan ooit gedaan heeft?
Ik word niet echt lastig gevallen als ik hier op straat loop, maar ik krijg wel zeer aparte e-mails. Je kan je niet voorstellen wat voor foto’s ik krijg toegestuurd, of juist wel..(lacht). Maar gelukkig ben ik nog niet persoonlijk belaagd.

Wat is je tip voor de dansers die nog in de race zitten?
Dit geldt voor sommigen meer dan anderen, maar ze moeten het méér serieus nemen. Het is niet goed genoeg als je de danspasjes uit je hoofd leert. Je moet die stijl beheersen, en je erin thuis voelen. Ik denk niet dat ze realiseren hoe hard ze eigenlijk moeten werken. Ze moeten nóg meer trainen. Ik denk dat ze dat na vanavond ook door hebben, nu begrijpen ze wat we al die weken al roepen.

Meer over