Operatie

Dan Karaty reageert voor het eerst op oogaandoening: 'Ik werd blind wakker'

4 november 2020 09:37 | sterren | Door Jacob-Jan van de Groep

© Mike van den Toorn
Begin september was er paniek rondom Dan Karaty. Het jurylid van onder andere Holland’s Got Talent moest een operatie aan zijn oog ondergaan en nu heeft de Amerikaan voor het eerst zelf gereageerd.

De 44-jarige choreograaf vertelt in Privé over de heftige tijd waar hij doorheen moet. "Een paar maanden geleden voelde ik mij een paar dagen achter elkaar niet zo goed en ergerde ik me aan kleine dingetjes. Mijn linkeroog straalde ineens vreselijk veel pijn uit. Het was zo heftig, dat ik er haast aan onderdoor ging. Het breekpunt kwam toen ik op een ochtend helemaal niets meer kon zien door dat oog. Het was compleet donker, ik werd blind wakker”, zegt Karaty.

Lichtflitsen en schaduwen

De artsen in het Amerikaanse ziekenhuis konden uiteindelijk zijn oog redden door een operatie uit de voeren. Inmiddels gaat het een stuk beter met het jurylid. "De doktoren, die fantastisch werk hebben verricht, zijn er vrij zeker van dat ik mijn oog niet zal verliezen. Maar zien kan ik er nog niet mee. We zijn nu de weg ingeslagen om ook mijn zicht weer terug te krijgen. Op dit moment kan ik nauwelijks iets waarnemen, maar ik zie al wel weer wat lichtflitsen en schaduwen."

Zonnebril

Door de aandoening is Karaty overgegaan tot het dagelijks dragen van een zonnebril. Het is nog niet bekend of het euvel gevolgen heeft voor de televisiecarrière van de choreograaf in Nederland.

Meer over