Veelzeggende boodschap

Danny de Munk komt met statement: 'Sta nog steeds achter mijn woorden'

19 april 2022 15:19 | sterren | Door Judith Regeling

© ANP Kippa / Levin den Boer
Het lijkt wel de dag van de statements. Nadat eerder vandaag Charly Luske al van zich liet horen via Koffietijd, doorbreekt nu ook Danny de Munk de stilte. De acteur ontkent nog steeds alle geruchten.

Vorige week bracht Yvonne Coldeweijer naar buiten dat Danny de Munk tien jaar geleden geregeld grensoverschrijdend gedrag vertoonde in de tijd dat hij voor het musicalbedrijf werkte. Stage Entertainment besloot daarop een onderzoek in te stellen, maar Danny zelf hield zich stil. Tot nu. 

Danny de Munk

De acteur, die eerder al in Weekend aangaf zich geen zorgen te maken om de zogeheten juicekanalen, reageert nu namelijk via onder meer zijn Instagram op alle berichtgeving. "Een week geleden meldde ik dat ik niets te vrezen had van juicechannels omdat ik niets te verbergen heb. Achter die woorden sta ik nog steeds. Ik ontken pertinent de beschuldigingen uit de video." 

Beledigingen en verwensingen

Hij is er dan ook zeer van ontdaan. Niet alleen omdat hij zelf last heeft van de beschuldigingen maar ook zijn gezin. "Ik zit inmiddels veertig jaar in het vak en sta bekend als een perfectionist en professional. Het doet mij dan ook heel veel pijn dat deze beschuldigingen worden geuit, vooral omdat dit zijn weerslag heeft op mijn hele gezin en familie. Zo ontvangen mijn kinderen inmiddels beledigingen en ernstige verwensingen."

#MeToo

Danny hoopt de onderste steen boven te krijgen: voor zichzelf, zijn familie en voor wie zich dan ook slachtoffer voelt. "De MeToo-beschuldiging vind ik vreselijk. Daar herken ik mij absoluut niet in. Als iemand meent dat ik hem of haar onjuist heb behandeld, dan hoop ik dat diegene melding doet bij de juiste instanties, zodat dit op professioneel wijze onderzocht kan worden."  

Lees hieronder zijn complete bericht.

Meer over