Dansgroep DCJ over Everybody Dance Now

Dansgroep DCJ staat vanavond in de tweede liveshow van Everybody Dance Now. De zes mannelijke leden zijn erg hecht en delen een heftige gebeurtenis. Erwin Vicente (23) vertelt.

Hoe ging jullie auditie?

"Het was super spannend, maar hij ging goed. De emoties liepen bij ons wel hoog op. We zijn nu met zes jongens, maar eigenlijk waren we met z’n zevenen. Onze captain is vier jaar geleden tijdens een trainingskamp overleden aan een hartstilstand. Hij heeft altijd een eigen crew gewild. De spanning kwam er tijdens de auditie dus echt uit. Maar het was leuk en ik heb ervan genoten. Van tevoren durfde ik niet te zeggen of we wel of niet zouden doorgaan. Maar we hebben laten zien dat we er plezier in hebben, onszelf kunnen ontplooien en kwaliteit leveren. Na afloop kregen we heel positieve reacties.”

Wat zijn jullie ervaringen met danswedstrijden?

"We hebben al veel wedstrijden gedanst en meerdere keren meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap. Dat hebben we ook al eens gewonnen. Ook hebben we twee keer meegedaan aan het WK hiphop. Nu willen we aan iedereen laten zien wat we kunnen. Hiphop is een leuke stijl. Mensen denken vaak dat hiphop agressief is, maar je kunt er ook gewoon plezier in hebben.”

Wat hebben jullie geleerd van Everybody Dance Now?

"We hebben geleerd hoe we onszelf naar het publiek toe moeten presenteren. Door mee te doen aan dit programma kunnen we diverse stijlen laten zien. Hiphop heeft namelijk veel raakvlakken met andere stijlen. Wedstrijden zijn altijd heel erg gericht op hiphop, maar wij laten zien dat deze dansstijl ook raakvlakken heeft met bijvoorbeeld breakdance en jazz.”

Waarom moeten jullie winnen?

"Wij zijn zes getalenteerde en gemotiveerde heren die dansen leuk vinden en zich graag verder willen ontplooien. We zijn heel veelzijdig en kunnen iets betekenen voor andere generaties. Als we winnen willen we het geld gebruiken voor onze dansschool Moves Den Haag. De school biedt dans­lessen tegen een laag tarief, zodat moeilijk opvoedbare kinderen of kinderen van wie de ouders het niet breed hebben toch kunnen dansen. Het is leuk om hun persoonlijkheid te leren kennen, dus daar willen we graag geld in steken. Als die kinderen glimlachend weg­lopen na een les, raak ik daar echt door geïnspireerd.”

Zou de winst ook een eerbetoon zijn voor jullie captain?

"Het zou een heel mooi eer­betoon voor hem zijn. Hij is er niet meer, maar hij is nog steeds ons zevende lid.”

Reageren