Daphne Deckers gooide Hollywoodcarrière weg door Veronica

17 mei 2017 14:56 | sterren | Door Televizier

Het scheelde niet veel of Daphne Deckers was een heuse Hollywoodster geweest. Toen ze plotseling een aanbod van Veronica kreeg koos ze toch voor Nederland. Daarmee zette ze een dikke streep door haar Oscarkansen. 

Daphne Deckers stond op het punt om door te breken in de Verenigde Staten. “Totdat er een aanbod uit Nederland volgde: een vijfjarig contract bij Veronica, waarvoor ik een reisprogramma mocht maken”, vertelt de presentatrice aan Veronica Magazine. Plotseling moest ze kiezen tussen een carrière in Hollywood of zekerheid in Nederland.

Doorbraak

Het was een lastige keuze voor Daphne, die al van de glitter en glamour had geproefd. “Na audities kreeg ik een vrij grote rol in een NBC-serie (Remember, red.). Daarna stuurde een agency in L.A. me naar allerlei audities“, legt ze uit. De Nederlandse maakte naam in Hollywood, en dus leek een eventuele doorbraak slechts een kwestie van tijd.

Veronica

Toch koos Daphne voor zekerheid in Nederland. Daarmee gooide ze een carrière in het hart van de internationale televisie- en filmindustrie in de prullenbak. “Het sprak me meer aan dan al die tv-series en films waarbij ik in de eerste scène al werd verkracht of vermoord.”

Bondgirl

Tegen alle verwachtingen in werd haar Hollywooddroom alsnog een beetje werkelijkheid toen ze een telefoontje kreeg van filmstudio MGM. “In 1996 werd ik gespot bij de wedstrijden van mijn man Richard op Wimbledon en kreeg ik een rolletje als Bondgirl in Tomorrow Never Dies.” Zo heeft ze toch nog kunnen genieten van glitter en glamour in Hollywood.

Meer over