Daphne Deckers vertrekt bij RTL Boulevard

19 maart 2016 08:44 | sterren | Door Televizier

Daphne Dekkers stopt na 9 jaar bij RTL Boulevard. Ze wil nu haar kinderen bijna het huis uit gaan meer vrije tijd om zich op andere projecten te kunnen richten.

Daphne maakte haar plannen vrijdagavond zelf bekend tijdens de reguliere RTL Boulevard uitzending.

Invaller

Deckers begon in 2007 als lifestyledeskundige bij RTL Boulevard en werkte zich in 2012 op als vaste vervanger van presentator Winston Gerschtanowitz. Ze hield zoveel van haar werk bij het programma dat ze Boulevard destijds in een interview de kroon op haar tv-werk noemde. Toen ze in 2014 een zware bacteriële infectie opliep en maanden thuis moest aansterken, gaf ze eerlijk toe bang te zijn dat iemand anders haar zou vervangen die beter in de smaak viel.

Beau is back

Eind vorig jaar keerde presentator van het eerste uur Beau van Erven Dorens terug achter de Boulevard desk. Zijn comeback viel behoorlijk in de smaak bij de kijkers, maar volgens Daphne staat zijn terugkeer volledig los van haar besluit het bijltje er bij neer te gooien. Het komt volledig vanuit haar kant: "Nu de kinderen in mei vrijwel zeker het huis zullen verlaten willen Richard en ik meer gaan reizen. Daarnaast ga ik me meer toeleggen op schrijven en wil ik me concentreren op nieuwe projecten op het gebied van film en televisie.”

Onverwacht

De redactie van het programma zag haar beslissing dan ook totaal niet aankomen. Deckers had eerder die dag al haar collega's per mail op de hoogte gesteld van het besluit. Maar in een reactie lieten RTL Nederland en producent Blue Circle het volgende weten: "Daphne was een collega waar we op konden bouwen, naast haar expertise op lifestylegebied konden we altijd rekenen op haar onevenaarbare enthousiasme als presentator. We wensen Daphne alle goeds bij haar nieuwe stap in haar carrière.”

Daphne is 1 april voor het laatst te zien bij RTL Boulevard.

Meer over