'Impact is gigantisch'

Daphne Lammers breekt lans voor langdurig coronazieken

26 Januari 2021 09:12 | sterren | Door Jef Willemsen

© William Rutten
Daphne Lammers ondervond de gevolgen van het coronavirus aan den lijve. De RTL-nieuwslezeres neemt het op voor de ongeziene groep mensen die kampen met 'milde' virusklachten.

RTL bevestigde vorige week dat Daphne Lammers met corona besmet was, maar dat de presentatrice van het RTL Nieuws aan de beterende hand is. Op Twitter doet Daphne uit de doeken hoe haar herstel verloopt.

Frustratie

Lammers vraagt in meerdere tweets aandacht voor de groep coronapatiënten die niet naar het ziekenhuis hoeft: "Er zijn dus ook de mensen zoals ik. Die kerngezond waren, maar niet binnen 3 weken herstellen. Het gaat om duizenden twintigers, dertigers, veertigers; zo moe dat ze niet of nauwelijks meer kunnen werken. Nog even los van mijn eigen frustratie hierover, dit is dus een hele grote groep mensen bovenóp het aantal ziekenhuispatienten en overlijdens."

'Zwaar klote'

Ze vervolgt: "Iedere dag raken nu honderden mensen (tijdelijk) arbeidsongeschikt vanwege het coronavirus. En de grap is, de kans dat jij daar straks bij hoort is veel groter dan dat je aan corona doodgaat of erdoor in het ziekenhuis terecht komt. Het is sowieso zwaar klote als je ineens niet meer mee kan komen, maar ook de maatschappelijke en economische impact is gigantisch. Nu al. Terwijl er zulke strenge maatregelen gelden. In alle discussies die ik voorbij zie komen, blijft dit aspect wat mij betreft behoorlijk onderbelicht."

Bijval

Daphne's openhartige tweets kregen behoorlijk wat bijval van haar volgers die ze ook gerust kon stellen: ze is alweer voorzichtig achter de schermen aan het werk en is van plan binnenkort weer op haar post te zijn.

 

Meer over