Dave Roelvink: "Ik wil niet meer dagenlang in bed liggen"

Dave Roelvink en zijn familie zijn vanaf dinsdagavond te zien in realityserie De Roelvinkjes. Dave doet mee om zichzelf te veranderen: “Ik wil er iets van maken.”

Dries en Dave Roelvink leggen in het AD uit waarom ze een realitysoap willen. Dries: “Het imago van Dave heeft een flinke deuk opgelopen. Met de soap willen we hem een spiegeltje voorhouden. Hij doet te weinig met zijn leven.”

Dave Roelvink

Met dat imago van Dave is inderdaad wel iets mis. Deze zomer was de Roelvink-telg op een feestje in het huis van de familie Pach en de gebeurtenissen daar hielden Nederland flink bezig. Na afloop bleken namelijk juwelen, kleding en elektronica te zijn gestolen en ook verscheen er een sekstape op internet waarop Dave oraal wordt bevredigd door de dochter des huizes. Het incident zal niet inhoudelijk langskomen in De Roelvinkjes. Dries wil het vooral positief houden: “We willen graag dat Nederland Dave leert kennen zoals wij hem ook kennen.”

Billenshakemuziek

Dries’ poging om Dave wakker te schudden lijkt succes te hebben. Dave vertelt: “Ik wil graag veranderen, er iets van maken. Niet meer dagen in bed liggen. Ik zie wel dat het programma ervoor zorgt dat ik dat ook actief aanpak.” Hij sloeg bijvoorbeeld aan het dj'en: “Ik heb een cursus gedaan en je ziet me daar ook wel mee bezig in de soap. Ik draai latin house, dus een beetje de vrouwvriendelijke billenshakemuziek – zo noem ik dat ook wel.”

Mooi lijf

De Roelvinkjes zijn erg dik met elkaar. “Mijn vader is mijn gappie,” zegt Dave. Dries is trots op hem: “Ik heb hem meegenomen naar de sportschool en toen zag ik zo’n mooi lijf ontstaan. Jezus, alles zit wel goed op z’n plek bij hem, dacht ik.” Vader en zoon lijken wel op elkaar, aldus Dries: “Het lijf heeft ‘ie misschien een beetje van mij.” 

De Roelvinkjes is dinsdagavond om 20.30 uur te zien op RTL 5.

Lees ook: Dries Roelvink doet alles, zolang hij maar op tv komt.

Reageren