Terugval

Dave Roelvink opnieuw opgenomen in een afkickkliniek

25 september 2023 11:42 | sterren | Door Esther Hut

© RTL

In het nieuwe seizoen van De Roelvinkjes leek Dave Roelvink zijn leven weer helemaal op de rit te hebben met vriendin en kind, maar de realityserie eindigt toch met slecht nieuws. Dave heeft namelijk een terugval gehad en zit sinds een paar weken weer in een afkickkliniek in Zuid-Afrika.

Hij koos er zelf voor om zich te laten opnemen.

De Roelvinkjes

Een aantal jaar terug liet de dj en realityster zich ook al eens opnemen voor zijn drank en cocaïneverslaving en wist dat traject succesvol af te ronden, maar nu is het toch weer misgegaan.

In de laatste aflevering van De Roelvinkjes op Videoland is te zien hoe Dries Roelvink en zijn vrouw Honoria aan tafel alles bespreken. “Het is niet helemaal goed afgelopen,” zegt Dries.

‘Niet verwacht’

“Dit had niemand verwacht. Ik vind het zo erg voor hem,” zegt Honoria in tranen. “Hij is zo’n lieve jongen. Ik begrijp dat een verslaving een ziekte is, maar het roept ook veel vragen op. Wat triggert hem om constant de strijd met zichzelf aan te gaan?"

Een aantal weken geleden trof Dries zijn zoon aan met enorm grote ogen en een hartslag van 160. Dave gaf toen meteen aan dat er wat moest gebeuren. “Ik denk dat ik het niet weer alleen kan. Ik wil me zo snel mogelijk weer laten opnemen in Zuid-Afrika.” Volgens Dries kon hij de volgende ochtend meteen op het vliegtuig stappen.

Donny Roelvink

Ook zijn broer Donny vindt het moeilijk dat Dave weer een terugval heeft gehad vertelt hij tijdens een telefoongesprek met zijn vader. "Je bent er natuurlijk zelf bij geweest, hoe we hem dan aantroffen. Wat hij zegt, hoe hij uit zijn ogen kijkt. Dat doet natuurlijk heel veel met me. Je krijgt flashbacks naar een nare periode. Je hoopt dat het niet zo ver gaat als toen."

Dries vertelt dat Dave bewust zo openhartig is over zijn leven en verslaving en het belangrijk vindt om deze kwetsbare kant te laten zien in De Roelvinkjes. Hij hoopt de kijker aan te moedigen om bij een verslaving hulp te zoeken.

Het seizoen van De Roelvinkjes zijn te zien op Videoland.

Meer over