David Letterman heeft een enorme baard

19 februari 2016 14:10 | sterren | Door Televizier

© Screenshot CBS

David Letterman gaat tegenwoordig vrijwel onherkenbaar door het leven dankzij een enorme baard. En dat bevalt Dave eigenlijk meer dan uitstekend.

Een van de grootste gedeelde ergernissen van Amerikaanse talkshow presentatoren is de verplichting iedere dag te scheren. 

Verwilderd

Toen David afgelopen mei na 33 jaar afzwaaide als presentator van de Late Show besloot hij ook te stoppen met dit dagelijkse ritueel. Al snel kreeg hij een nog vrij aardig ogend baardje, maar inmiddels baart de wildgroei onder zijn kin mensen zorgen. Letterman deed een interview tijdens de Super Bowl en kwam in beeld met een verwilderde grijze bos.

Irriteren

Op Twitter werd negatief gereageerd. Hij werd met alles vergeleken: van een lid van ZZ Top tot een oude orthodoxe Jood en niet te vergeten Tom Hanks in de film Castaway. Het maakt de 68-jarige multimiljonair niets uit: "Ik weet dat het er niet uitziet. Mijn familie vindt het niks. Mijn vrouw vindt het vreselijk... en mij boeit het echt totaal niets. Ik vind het eerder leuk om te zien hoe geïrriteerd mensen raken domweg omdat ik langsloop." 

Baardig

Het is niet voor het eerst dat Letterman zonder schaamte zijn gezichtshaar de vrije loop laat. In 2007 lag de Amerikaanse entertainmentwereld weken plat vanwege een schrijversstaking. Ook alle late night programma's waren niet te zien, reden voor Dave om zijn baard te laten staan. Uiteindelijk keerde hij weer bebaard terug op de buis om zich later op televisie weer glad te laten scheren.

Meer over