David Letterman naar India om klimaatverandering te bestuderen

18 september 2015 13:11 | sterren | Door Televizier

© Rechtenvrij

David Letterman keert terug op televisie. Voor National Geographic Channel gaat hij naar India voor een reportage over klimaatverandering.

Letterman (68) is een van de vele sterren die in het tweede seizoen van reportageserie Years Of Living Dangerously op pad gaat voor de zender.

Letterman in India

Klimaatverandering heeft al jaren de aandacht van Letterman die geregeld aandacht besteedde aan het onderwerp in zijn praatprogramma. Nu gaat hij daadwerkelijk zelf aan de slag in India, een land waar hij nog nooit is geweest en ook de taal niet spreekt. Dave gaat onderzoeken hoe de regering werkt aan een plan de volledige bevolking binnen tien jaar te voorzien van zonne-energie. Een flinke klus, al was het maar omdat het land 1.2 miljard inwoners telt en een gebrekkige infrastructuur kent. 

Naast Dave gaan onder meer Arnold Schwarzenegger, Ty Burrell, Jack Black en regisseur James Cameron op pad voor de documentairereeks. Hoe Dave het gaat rooien in den vreemde blijft de vraag, onlangs onthulde hij moeite te hebben met alledaagse zaken als telefoneren.

Meer over