David Letterman niet gemoeid bij keuze opvolger Late Show

4 mei 2015 11:02 | sterren | Door Televizier

© Screenshot/CBS Television

David Letterman had niets te maken met de keus van Stephen Colbert als nieuwe presentator van The Late Show. Zender CBS nam de beslissing geheel buiten Dave om.

Letterman (68) deed deze onthulling in The New York Times. In een uitgebreid afscheidsinterview blikte het late night icoon terug op 33 jaar talkshow en de toekomst. 

Letterman versus de Jimmy's

In het artikel gaf Letterman aan dat hij voelde dat de tijd rijp was te vertrekken toen zijn grote concurrent Jay Leno in 2014 stopte met de Tonight Show. "Toen Jay er nog was, had ik een gelijke: we waren allebei twee oude grijze mannen in een pak. Dat was eerlijke concurrentie. Maar je kan mij niet vergelijken met jongere presentatoren als Jimmy Fallon of Jimmy Kimmel. In tegenstelling tot de Jimmy's kan ik niet zingen en dansen en ik weet helemaal niks van social media."

"Waarom geen vrouw?"

Daarnaast merkte Letterman terloops op dat zender CBS hem niet betrokken heeft bij de keuze voor Stephen Colbert. "Dat hoefden ze ook helemaal niet. Na 20 mei is mijn contract afgelopen en heb ik niks meer te zeggen. Goed, het was hooguit beleefd geweest als ze m'n mening hadden gevraagd... Maar het zij zo. Uiteindelijk scheelt het niet zoveel met wat ik in gedachten had. Voor mij was Daily Show-presentator Jon Stewart de eerste keus, maar Stephen was een zeer goede tweede. Aan de andere kant, ik had het ook wel erg mooi gevonden als de baan naar een vrouw of donkere presentator was gegaan. Waarom niet?"

Advies voor zijn opvolger Colbert (50) heeft hij niet. "Toen bekend werd dat Stephen de Late Show ging doen hebben we elkaar kort gesproken. Maar advies hoef ik hem niet te geven, hij loopt al heel wat jaren mee."  

Letterman zwaait woensdag 20 mei af. Waarom dat hoog nodig is laat hij in dit filmpje zien

Meer over