David Letterman: "Trump heeft een steekje los"

7 oktober 2016 16:49 | sterren | Door Televizier

© Screenshot NGC

David Letterman heeft zich voor het eerst publiekelijk uitgesproken over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De oud-talkshowhost noemt Donald Trump onder meer "beschadigd" en stelt voor hem massaal te mijden.

Sinds zijn pensionering in mei 2015 geeft David Letterman (69) zelden interviews. Voor de New York Times maakte hij een uitzondering. De krant sprak hem eigenlijk over zijn nieuwe National Geographic project Years of living dangerously, maar Dave kon het toch niet laten op de actualiteiten in te gaan.

Beschadigd mens

Letterman gaf eerlijk toe verbaasd te zijn door het feit dat Trump de meest vreselijke dingen kan zeggen zonder consequenties. Zo noemde Trump onder meer alle latino's verkrachters en deed hij tijdens een speech 'n gehandicapte verslaggever na: "Als je zulke dingen doet ben je in mijn ogen een emotioneel beschadigd mens, dan zit er een steekje bij je los. Zeker als je dan ook nog weigert excuses te maken, moet je eigenlijk volledig buitengesloten worden."

Huisjesmelker

Donald Trump was ruim twintig keer te gast in Lettermans Late show, waar hij volgens Dave eigenlijk de ideale gast was: "Niemand nam hem serieus, je kon alles tegen hem zeggen. Ik heb hem een huisjesmelker genoemd, zijn haar belachelijk gemaakt, hem uitgelachen om z'n stropdassen. Hij vond het allemaal prima." 

Medicatie

Ook reageerde Dave op de boze reacties die Jimmy Fallon vorige maand kreeg nadat hij Trump te gast had in de Tonight show en hem geen enkele kritische vraag stelde: "Ik zou er wel over begonnen zijn, onmiddellijk zelfs: "Hoi Donald, fijn dat je er bent. Zeg eens, waar haal je het recht vandaan gehandicapten belachelijk te maken?". De politiek zou ik in het midden hebben gelaten, daar heb ik te weinig verstand van. Maar dergelijk gedrag moet aangepakt worden. Mensen die zoiets doen hebben een psychiater, een diagnose en medicatie nodig."

Meer over