Deelname Slimste Mens logistieke operatie voor Klaas Dijkhoff

Klaas Dijkhoff is de winnaar van de wintereditie van De slimste mens, maar zijn overwinning heeft heel wat planning en overwerk gekost.

In het AD blikt Dijkhoff terug op zijn deelname en winst bij het kennisspelletje waar hij maar liefst 11 keer van de partij was. 

Opnames op zondag

Klaas had de pech dat hij relatief laat instroomde en zich daardoor uitgerekend in de laatste reguliere aflevering plaatste voor de finaleweek. Doorgaans kunnen finalisten minstens een paar dagen op hun lauweren rusten, maar Dijkhoff moest direct door. Dit zorgde er wel voor dat hij zijn agenda moest omgooien zodat zijn werk als staatssecretaris er niet onder leed: "Gelukkig vond de helft van de opnames op zondag plaats. Op de andere dagen was het schikken en plooien. Dat was een kwestie van ‘s ochtends eerder beginnen, ‘s avonds langer doorwerken."

Andere kant

Klaas onthulde daarnaast dat hij door de VVD naar voren is geschoven: "De uitnodiging kwam binnen via de partij. ‘Dat is iets voor jou’, zeiden ze. Het is geen echte campagne-activiteit, de verkiezingen gaan over de inhoud, maar het helpt mensen een completer beeld van je te krijgen. Als staatssecretaris heb ik serieuze dossiers: vluchtelingen, gevangenissen. Zo'n langdurig tv-optreden maakt je sympathieker, in het programma zien mensen ook een andere kant."

Meer over:

Reageren