Collectebus

Definitief duidelijkheid over rol Wendy van Dijk bij tv-actie Oekraïne

6 maart 2022 09:22 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP

Er ging een kleine week overheen, maar nu is helder wat Wendy van Dijk gaat doen in het kader van de landelijke Giro-555 actie voor Oekraïne.

Lange tijd was onduidelijk op welke wijze Wendy ingezet zou worden bij de landelijke actiedag waar NPO, RTL en SBS samen optrekken.

Lees ook:

Karsu zingt Sorry

Grensgebied

In eerste instantie werd vanuit de organisatie gecommuniceerd dat Wendy af zou reizen naar het grensgebied tussen Polen en Oekraïne om daar verslag te doen en met vluchtelingen te praten. Dit zorgde voor een storm aan kritiek online. Wendy zelf werd ook verrast door het nieuws en later die avond bleek het te berusten op een miscommunicatie binnen de organisatie. Wendy's daadwerkelijke functie stond nog niet vast.

Busje

RTL Boulevard kon twee dagen voor de tv-actie melden wat Wendy dan wel gaat doen. Ze gaat wel degelijk op pad, maar hoeft niet de grens over om haar steentje bij te dragen. Wendy rijdt met haar (collecte)bus door Nederland om geld op te halen bij bedrijven en initiatieven die zich inzetten voor Giro 555. Het is de bedoeling dat ze ’s avonds in de studio tijdens de liveshow met Rob Kemps en Chantal Janzen het eindbedrag komt onthullen.  

Meer over