Na 30 jaar

Derk Bolt moet noodgedwongen stoppen met Spoorloos

18 april 2024 10:10 | sterren | Door Esther Hut

© Stijn Ghijsen

Zeg je Spoorloos, zeg je Derk Bolt. Maar aan die combinatie komt binnenkort een einde. De presentator heeft namelijk te horen gekregen dat hij moet stoppen met het programma.

Dat zal hem rauw op zijn dak zijn gevallen.

Derk Bolt

Dertig jaar lang was Derk Bolt hét gezicht van het programma Spoorloos, maar KRO-NCRV heeft nu besloten niet door te gaan met de presentator. “Na dertig jaar als presentator stopt het hier voor mij, spijtig genoeg. Ik ga mij richten op andere programma’s die op mijn pad komen,” laat Derk Bolt weten.

Het nieuwste seizoen van Spoorloos is nu op tv te zien en dat is ook meteen het laatste seizoen waar Derk aan meewerkt. Op 1 mei is de laatste uitzending waarin hij te zien zal zijn.

Derk bedankt alle deelnemers van afgelopen jaren. “Zij waren bereid hun vragen en persoonlijke verhalen te delen en ook dank aan al die miljoenen kijkers voor alle support door de jaren heen. Ik zal ze missen.”  

Jetske van den Elsen

Wie het programma in het nieuwe televisieseizoen gaat presenteren is nog niet bekend. Jetske van den Elsen is sinds 2017 medepresentator die vooral de kandidaten bijstond. Zij blijft wel aan het programma verbonden.

Extra Spoorloos uitzending

2017 was ook het jaar dat Derk samen met zijn cameraman tijdens opnames werd ontvoerd door zwaarbewapende Colombiaanse rebellen. Uiteraard heeft dit veel indruk gemaakt, en daarom besloot de presentator terug te keren naar het gebied waar hij werd ontvoerd om met zijn ontvoerders in gesprek te gaan. Dit zal allemaal te zien zijn in een extra aflevering van Spoorloos op 23 juli.

Voor nu is Spoorloos elke woensdagavond tot en met 1 mei te zien om 21.30 op NPO1.

Meer over