De reis naar familiegeschiedenis

Deze gasten zijn te zien in het nieuwe seizoen van Verborgen Verleden

15 februari 2023 12:46 | sterren | Door Tessa Kok

© NTR

Goed nieuws voor de liefhebbers van het programma Verborgen Verleden, want het wachten op het nieuwe seizoen duurt niet lang meer. In de nieuwe reeks gaan weer een aantal bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis. 

Onder andere Carice Van Houten, de gebroeders Hans en Wim Anker, Lilianne Ploumen, Daan Schuurmans, Dione de Graaff, Joep van Deudekom, Joke Bruijs en Edson da Graça maken hun opwachting.

Het programma

Het NTR-programma Verborgen Verleden is al sinds 2010 op televisie te zien. Bij het programma gaan de hoofdpersonen op reis. Naar het verleden, of juist naar dichterbij. Wie waren hun voorouders en wat deden ze? Daar komen de bekende Nederlands achter door op reis te gaan en te zoeken naar hun familiegeschiedenis. Het nieuwe seizoen dat in 2023 te bewonderen is, telt acht afleveringen. 

Bekende Nederlanders

De gebroeders Hans en Wim Anker trappen de eerste aflevering van het nieuwe seizoen af. Daarin gaan de tweelingbroers op zoek naar het verhaal rondom de zelfdoding van hun opa. In de volgende aflevering is het de beurt aan niemand minder dan Carice van Houten. De actrice maakt een emotionele reis waarin ze onderzoekt wie de mysterieuze oma van haar oma is. De derde aflevering draait om hoofdpersoon Lillianne Ploumen, waarin zij op zoek gaat naar haar wereldberoemde Europese voorvader.

Daan Schuurmans, die in aflevering vier centraal staat, neemt een duik in zijn verleden door meer te ontdekken over de moeder van zijn vader. Sportpresentator Dione de Graaff komt tijdens haar aflevering achter de veelzijdigheid van haar grote familie. Cabaretier Joep van Deudekom speelt ook een rol in het nieuwe seizoen en leert meer over hoe ondernemend zijn voorouders waren.

In de op een na laatste aflevering ontdekt Joke Bruijs over de tragische lotgevallen van haar voorouders. In de laatste aflevering zoekt presentator Edson da Graça naar zijn verborgen verleden door naar Kaapverdië af te reizen en de zoektocht naar zijn opa en lang verloren familie te beginnen.

Verborgen Verleden is vanaf 18 februari elke zaterdag om 20:40 uur op NPO 2 te zien.

Meer over