Driewerf hoera!

Deze BN’ers kregen vandaag een lintje

26 april 2018 15:12 | sterren | Door Televizier

© ANP
Heel wat BN’ers kregen vandaag een lintje van de koning. Onder anderen darter ‘Mighty’ Michael van Gerwen, radio-dj Edwin Evers en acteur John Leddy gaan vanaf nu door het leven als ridder.

Het was vandaag weer tijd voor de jaarlijkse lintjesregen. In tegenstelling tot de andere dagen in het jaar hoeft de koning geen lintjes door te knippen, maar mogen hoogwaardigheidsbekleders in zijn naam lintjes opspelden. In totaal werden er 2.912 lintjes uitgedeeld. Zoals altijd werden ook een aantal BN’ers in het zonnetje gezet.

Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Zangeres, actrice en cabaretière Jenny Arean Ridder en Striptekenaar Eric Heuvel kregen de hoogste onderscheiding. Zij zijn nu Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Maar er zijn meer BN’ers die een lintje kregen. Nog elf beroemdheden hebben een bijzonder speldje gekregen. Radio-dj Edwin Evers, presentator Rotjoch, darter Michael van Gerwen, presentatrice Caroline Tensen, acteur John Leddy, zangeres en componist Izaline Calister, gitarist Bert Ruiter, radioverslaggever en schrijver Jeroen Wielaert, voormalig VVD-politica Laetitia Griffith, ex-wielrenner Michael Zijlaard en voormalig para-atleet Marianne Verdonk gaan voortaan door het leven als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Lees ook:  EO maakt programma met Mabel van Oranje in Sign of the Times

Meer over