Dick Maas denkt aan Flodder-documentaire

Dick Maas loopt rond met het idee om een Flodder-documentaire te maken. De regisseur heeft inspiratie door oud- videomateriaal waar hij enorm veel ‘achter-de-schermen’ materiaal is tegengekomen van de serie.

Eerder deze week plaatste de regisseur een oud filmpje op YouTube waarin Coen Vrijberghe de Coningh als “Johnnie Flodder” verslag doet van het wel en wee op de set van Flodder 3. De unieke video werd in een paar uur tijd bijna 30.000 keer bekeken.

Het Flodder-fenomeen

Kennelijk spreekt het Flodder-fenomeen nog steeds grote groepen mensen aan”, constateert Maas. “Ik heb nog vele uren van dit soort ongebruikte materiaal: niet alleen van de films, maar ook van de serie. Ik hoop dat nog eens aaneen te smeden tot een grote documentaire over de geschiedenis van Flodder.”

HD-versies

Maas wil de Flodder-documentaire bij voorkeur uitbrengen als er goede high-definition versie van de films en de serie worden uitgebracht.

Flodder

Flodder was een Nederlandse tv-serie rondom het asociale gezin Flodder die bij wijze van experiment gaat wonen in de chique wijk Zonnedael. Men wil namelijk aantonen dat ook asociale mensen in nette burgers kunnen veranderen. Maar het tegendeel bleek waar. Tot schrik en ergernis van de chique wijkbewoners terroriseert het knotsgekke gezin de hele buurt.

Film en tv

Flodder begon in 1986 in de bioscoop. Het idee sloeg zo aan bij het publiek dat er van 1993 tot 1998 een televisieserie op de buis werd gebracht. Ook verschenen er nog twee films: Flodder in Amerika (1992) en Flodder 3 (1995).

Reageren